Online content

Blogs

Acetivist is een Nederlandstalig blog van een aseksuele activist die stukjes schrijft over hun ervaringen als iemand die openlijk aseksueel is. Deze gaan bijvoorbeeld over vooroordelen tegenover aseksuele mensen, het belang van representatie en de zoektocht naar romantiek zonder seks.

Fuck Yeah Asexual is een Engelstalig Tumblr-blog dat wordt beheerd door meerdere mensen op het aseksuele spectrum. Naast het schrijven en delen van blogposts over aseksualiteit op Tumblr beantwoorden zij ook vragen van anderen over aseksualiteit.

YouTube

Embly99, ofwel Emi, is een Britse vlogger en aseksueel activist die verschillende video’s maakt met aseksualiteit in de hoofdrol.

Vesper, ook wel bekent als QueerAsCat, is een non-binary pan/biromantische aseksueel die in Japan woont. Vesper bespreekt verschillende thema’s in hun vlogs, bijv. etniciteit, gender, seksualiteit, intersectionaliteit en nog veel meer.

Julie Sondra Decker, de auteur van “The Invisible Orientation”, heeft ook een YouTube-kanaal, swankivy, waarop ze voornamelijk haar ervaringen als aromantisch en aseksueel persoon deelt, evenals de afobische berichten die zij ontvangt.

Yasmin Benoit is een Brits model en aseksueel activist. Zij heeft ook een Youtube-kanaal waar ze af en toe video’s post.

Slice of Ace heeft een Youtube-kanaal waarop regelmatig video’s worden gepost met informatie over aseksualiteit.

Ash Hardell is zelf niet aseksueel, maar deze Amerikaanse vlogger maakt af en toe wel video’s over aseksualiteit die te vinden zijn op hun Youtube-kanaal.

Podcasts

A OK‘ is een wekelijkse Engelstalige podcast waarin mensen op het aromantische en/of aseksuele spectrum geïnterviewd worden. Het doel van de podcast is de zichtbaarheid van aromantiek en aseksualiteit te vergroten en verhalen te vertellen waar de luisteraars zichzelf in herkennen.

Sounds Fake But Okay‘ is een wekelijkse Engelstalige podcast van de twee vriendinnen Kayla en Sarah. De vriendinnen zijn zelf aromantisch en aseksueel danwel demiseksueel. Zij praten over liefde, relaties, seksualiteit en eigenlijk alles wat zij niet begrijpen door hun romantische en seksuele identiteit.

Aseksuele personages in fictie

Complete lijst met aseksuele personages – De moderators van de Tumblr-blog FuckYeahAsexual hebben een spreadsheet in Google Drive gemaakt met aseksuele personages in fictie. Het gaat hierbij om verschillende media (zoals series, boeken, stripboeken en games). Hier wordt ook Nederlandse fictie, naar Nederlands vertaalde fictie of fictie die in Nederland beschikbaar is genoemd.

Goodreads lijst – Verder staan op deze lijst op Goodreads boeken met aseksuele personages.