Publicaties

Flyer

We hebben een flyer op A5-formaat met beknopte informatie over aseksualiteit. Er is een Nederlandse en een Engelse versie beschikbaar. Deze zijn vrij te gebruiken en te verspreiden.

We have a flyer in A5 size with some brief information about asexuality. There is a Dutch and an English version available. Both are free to use and distribute.

Reactie wetsvoorstel strafbaarstelling conversiehandelingen namens NOA

Op 14 februari 2022 hebben zes politieke partijen een wetvoorstel ingediend om zogenaamde ‘homogenezing’ te verbieden. Wij zijn blij dat er een voorstel voor een verbod ligt, maar vragen ons af in hoeverre het voorstel ook aseksuele personen zal beschermen. Lees hier onze consultatie op het wetsvoorstel:

Handreiking ‘10x vraag en antwoord over aseksualiteit’

In oktober 2022 lanceerden we in samenwerking met Movisie de handreiking ‘10x vraag en antwoord over aseksualiteit’. Deze is hier te downloaden op de website van Movisie.

We hebben de handreiking in een online bijeenkomst gelanceerd. Daarbij gaven Astrid Oosenbrug (voorzitter COC Nederland) en Lisa Westerveld (Tweede Kamerlid GroenLinks) een reactie. In de onderstaande video kun je de lancering terugkijken.

Politieke aandachtspunten van de NOA

Naar aanleiding van de publicatie van de handreiking ‘10x vraag en antwoord over aseksualiteit’ zijn we door politici en beleidsmakers gevraagd wat er in Nederland nog moet gebeuren om de positie van aseksuele mensen te verbeteren. Daarom hebben we het volgende document opgesteld, waarin we 10 politieke aandachtspunten hebben geformuleerd.